کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آسم، بیماری التهابی مزمن ریه است که منظور از این مزمن بودن آن این است که آسم همیشه وجود دارد؛ حتی زمانی که بیمار مبتلا احساس ناخوشی ندارد.
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آسم، بیماری التهابی مزمن ریه است که منظور از این مزمن بودن آن این است که آسم همیشه وجود دارد؛ حتی زمانی که بیمار مبتلا احساس ناخوشی ندارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، سید علی موسوی رجا افزود: علت دقیق و اصلی آسم هنوز نامشخص است اما در صورتی که در خانواده یک عضو، سابقه یکی از انواع بیماری های الرژیک ( اگزما، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم ) را داشته باشد، احتمال بروز آسم در سایر افراد خانواده بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه سرفه بیماران مبتلا به آسم معمولاً در اواخر شب و اوایل صبح تشدید می یابد و خواب آنها را مختل می کند؛ عنوان کرد: این سرفه ها ممکن است تک تک یا حمله ای باشند ولی معمولاً برای مدتی نسبتاً طولانی ادامه پیدا می کنند.
وی ادامه داد: در هر صورت، اگر این سرفه ها بیشتر از 4 هفته طول بکشند، باید بیمار را برای بررسی از نظر اسم به پزشک متخصص ارجاع داد.
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: تنگی نفس شدید و تنفس سطحی و سریع، عرق سرد، خس خس پیشرونده، استفاده از عضلات تنفسی فرعی(کشیده شدن پوست قفسه سینه و عضلات بین دنده ای به درون قفسه سینه)، ناتوانی در بیان یک جمله و افت سطح هوشیاری از جمله علائم ابتلا به آسم است.
وی یادآور شد: آسم یک بیماری مزمن است که تاکنون راه حلی برای ریشه کن کردن آن پیدا نشده ولی این بیماری را می توان به شکلی درمان و کنترل کرد که از بروز علایم و حمله های آن پیشگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در صورت کنترل بیماری آسم می توان از زندگی مطلوبی برخوردار بود؛ اذعان داشت: باید دانست که داروها تنها راه کنترل آسم نیستند؛ بلکه پرهیز از عوامل محرکی که سبب التهاب مجاری هوایی و تشدید آسم می شوند در کنترل بیماری بسیار اهمیت دارند.
کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: بنابراین یکی از اصول اولیه کنترل آسم، انجام اقدامات پیشگیرانه است.
وی تصریح کرد: بیمار مبتلا به آسم قادر به انجام انواع ورزش ها است و در صورتی که بیماری آسم تحت کنترل باشد، نه تنها نباید بیمار مبتلا به این بیماری را از انجام ورزش منع کرد، بلکه باید به ورزش تشویق نمود.
موسوی رجا در پایان خاطر نشان کرد: ورزش کردن در هوای سرد و خشک برای بیماران آسمی باید با رعایت شرایط خاص و با احتیاط کامل انجام شود.5